1

Autoschade

Europees Schadeformulier auto
Alle maatschappijen maken gebruik van het Europees Schadeformulier. Een goed ingevuld schadeformulier zorgt voor een snelle schadeafwikkeling.

Het formulier moet aan de voorzijde door beide partijen worden ingevuld en ondertekend. Dit laatste is vooral belangrijk in geval de tegenpartij schuld bekent op het moment van de aanrijding. Als u de tegenpartij niet laat tekenen, kan hij later, als hij beseft dat hij B/M terugval heeft, zich bedenken en schuld ontkennen.
De achterzijde van het formulier vult u zelf in met uw eigen verhaal. Het volledige formulier moet altijd via ons kantoor verstuurd worden, zodat wij de voortgang en eventuele bemiddeling in de gaten kunnen houden. Wij zijn uiteraard altijd bereid het formulier samen met u in te vullen.

Repareren
Bij het laten repareren van de auto moet u altijd uw groene kaart meenemen, ook in geval van ruitschade. Hierop staan voor de reparateur alle benodigde gegevens. Een garage moet ook altijd lid zijn van Schadegarant/Focwa, of het moet een Topherstelbedrijf zijn, want dan wordt het eigen risico niet in rekening gebracht. Brengt u hem toch naar een bedrijf dat geen lid is van deze drie instellingen, dan kost het u wel eigen risico.

Ruitschade
In geval van ruitschade moet u bellen met Carglass of Totalglass, zoals aangegeven op uw groene kaart. In dit geval kost het u geen eigen risico, maar bij ruitvervanging betaalt u slechts de helft van uw eigen risico.

 

Terug naar boven


Assurantiekantoor Ridderbos

Bij Assurantiekantoor Ridderbos bemiddelen wij al sinds 1988 in verzekeringen 
en hypotheken voor de mensen in Haren en omstreken. Het is natuurlijk fijn
om al je verzekeringen onder één dak te hebben, en daarbij dus ook een vast
aanspreekpunt voor al uw vragen.

Social media